Een extra troef: Torenhof in Waterland-Oudeman. Meer info

kaart.jpgVanaf maart 2018 beschikt Plattelandsklassen Centrum Boerekreek over een tweede aanvullende locatie.

In het landbouwbedrijf “Torenhof” wordt een grote zaal en groene zone ter beschikking gesteld voor plattelandsklas-gerichte activiteiten.

Grote zaal, mogelijkheden:

gebruik als klaslokaal
voor vervangende binnenactiviteiten in geval van slecht weer
voor avondactiviteiten: TV met groot scherm (*), verwerken van de bedrijfsbezoeken, kaartjes schrijven, zangmomenten (geluidsinstallatie aanwezig), quiz enz. enz.  

Het gebouw is gelegen op exact 1 km van Centrum Boerekreek, gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken dus. Er is trouwens een overdekte fietsenstalling ter plaatse. Het grote domeinvan 4 ha biedt heel wat mogelijkheden om buitenactiviteiten te organiseren:

landbouw-natuurwandeling: vanuit het domein loopt een rustige eigen weg met zeer interessante wilde kruiden en planten in de berm, vanop deze weg zijn de landerijen te bekijken
ook voor de streekverkenning (wandel- of fietstocht) kan deze locatie nuttig zijn: er is een een zeer oude mooie historische schuur die je kan bezoeken
sport en spel, …
bezoek aan schapenweide en boomgaard
avondwandeling en/of avondspel
  

    In de onmiddellijke omgeving vind je de Oostpolderkreek (met educatief “paling in ’t groen plekje”), het Leopoldkanaal, (met de vistrap en voetveer) en de Oudemanskreek. In en rond de Oudemanskreek zijn trouwens heel wat weide- en watervogels te observeren.

Plattelandsklassen kan deze extra troef gratis aanbieden. Het volstaat met de contactpersoon de nodige afspraken te maken tijdens het onthaalgesprek e eerste dag van het verblijf ofwel in de loop van de week; een simpel telefoontje volstaat.

 

(*)Wil je het televisietoestel gebruiken … lees dan even dit. 

TV 1.jpg

 

Het toestel beschikt over een mp4 player. Je kan dus filmpjes, foto’s en muziek vanaf een USB-stick moeiteloos afspelen. Via VGA of HDMI kan je je laptop, tablet en/of DVD player aansluiten op dit toestel. Breng dus de nodige sticks, bestanden, kabeltjes en toestellen mee. Er is evenwel géén kabelaansluiting of internettoegang ter beschikking, maar (recente) smartphones kan je ook verbinden met het toestel.

 https://www.youtube.com/watch?v=bpRgW5RzPec 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s