Met 6A Basisschool Klaverdries-Drongen op stap

1.jpg

Deze ochtend (di 10-05-2016)  gingen we naar een land-en tuinbouwbedrijf in Watervliet. Na een halfuurtje fietsen op een wel zeer hobbelig parcours langs het Leopoldkanaal kwamen we aan op de Wilhelmushoeve bij Roland.
We werden hartelijk verwelkomd. En ook Roos stond ons al ongeduldig op te wachten. Zij werd door Katrien (de vrouw van Roland) opgehaald aan de Boerekreek met de wagen want fietsen met een gebroken elleboog is niet zo simpel.

Het werd een zeer boeiende voormiddag. We leerden de evolutie van bloesem tot appel (sap)… en mochten nadien ook even proeven van hun heerlijke appelsap dat ze maken. Nadien kregen we wat uitleg over de verschillende machines/tangen/hegscharen die Roland allemaal gebruikt. We mochten zelf ook even de soms zware toestellen hanteren.
Het “kampioenschap Hegschaarheffen” dat al enige tijd op naam stond van een school in Diest werd vandaag door Jill verbroken. Maar liefst 150 keer na elkaar kon ze de hegschaar van om en bij 10 kg boven het hoofd opheffen. Met een grote focus en telkens een mooi gestrekte rug deed ze dit prima. Hoera !
Roland was zeer tevreden over de beleefdheid van de klasgroep en de vlotte antwoorden die ze konden geven op al zijn vragen. De wiskunde lessen en oppervlakte/landmaten werden goed toegepast. Een trotse juf stond erbij en keek ernaar. 2.jpg

Rond 12u fietsten we terug naar De Boerekreek. Daarna onze fietsen stallen in de voorziene fietsruimte en dan ging het alweer richting refter voor het middagmaal.
Op het menu? Broccolisoep – Kalkoenrollade, natuuraardappelen en gratinbloemkool en yoghurt als dessert. Het was zoals steeds zeer lekker.

 

 

http://klaverdries6a.blogspot.be/

Advertenties