Op blote voeten in de natuur

Op woensdag 9 september 2015 mochten we genieten van een heerlijk nazomertje. En dat hebben de leerlingen van het 6e leerjaar van Lembeke geweten.

Ze trokken schoenen en sokken uit, en maakten een pittige wandeling in het natuurschoon op blote voeten. Meer rechtstreeks contact met het platteland kan je je moeilijk indenken. We kregen verschillende ondergronden onder onze voeten; asfalt, beton, kassei, maar ook gras, zand, houtsnippers, plassen en modder. Ook de minder aangename steenslag en kiezeltjes konden we niet uit de weg gaan, tot ergernis van sommigen.

Opmerkelijk was, dat we veel meer uit onze doppen keken dan anders. We zagen een dode wesp, een slak, een boomwortel die uitsteekt, een distel tussen het gras, … kortom we beleefden de natuur op een totaal andere manier.

Toen we in de buurt van de Bentillekreek wandelden, zagen we de aardappelen niet staan. Wel de plas water en de bijhorende modder, met een gratis massage als gevolg, hier en daar zelfs tot aan de knieën. Héééérlijk!

Op het einde waren we moe, maar niemand had blaren op de voeten en van stinkvoeten op de kamer hadden we al helemaal geen last. Een stevige wasbeurt, dat konden ze echter wel gebruiken. De modder was immers intussen stevig opgedroogd en hing als een modderschoen of modderlaars aan veler voeten. 

Gids Stany

Klik op de foto om te vergroten

1.jpg2.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg

 

 

Advertenties