Afscheid van Anne-Marie

Onze natuurgids Anne-Marie verlaat PLATTELANDSKLASSEN na 24 jaar! Zij gaat een nieuw leven beginnen in de Ardennen (augustus 2015)!  
24 jaar lang heeft ze de leerlingen én hun leerkrachten die op Plattelandsklas kwamen laten kennis maken met het mooie Meetjeslandse krekengebied.

Dat betekende ontspannen fietsen of wandelen langsheen de meest typische plekjes van ons krekengebied en af en toe eens stoppen om voluit te genieten van het polderlandschap en de prachtige panorama’s, het platteland.

Anne-Marie liet de kinderen ontdekken: de kluten, de grauwe ganzen, de blauwe reiger, de bruine kiekendief …

Het Meetjeslandse krekengebied is onderdeel van een ruimer krekengebied dat verder doorloopt in Nederland met smalle wegen geflankeerd door hoge dijken en is uiteraard bekend voor zijn kreken: de Boerekreek, de Molenkreek, de Roeselarekreek en ook het Leopoldskanaal: stille getuigen van een ver verleden…

In de Boerekreek zelf gaat Anne-Marie samen met de leerlingen op wateronderzoek, een leuke doe-activiteit. De kinderen worden in groepjes verdeeld en gaan op onderzoek in en rond de kreek. Het leven in en rond het water is trouwens een boeiende ontdekking!

Anne-Marie vindt dat haar afscheid geen wereldnieuws is. Maar toch zullen de leerkrachten en directies haar enthousiasme, haar kindgerichtheid en haar didactische aanpak heel erg missen. Haar kennis van de natuur en onze streek is enorm uitgebreid: ze is net als “een wandelende encyclopedie”.

Wij wensen haar veel geluk in de Ardennen … natuur is daar nog volop!

Wie nog een boodschap heeft voor haar,  “Post een commentaar” onder dit bericht. Zij zal het zeker graag lezen.

 

Oproep van Agnes Sys van Plattelandsklassen VZW
GEZOCHT: Natuurgids voor ons Centrum “de Boerekreek”

Welke natuurgids voelt zich geroepen om in het centrum ‘De Boerekreek’ in Sint-Jan-In-Eremo Anne-Marie op te volgen?

In het voorjaar (maart – april – mei – juni) en ook nog in het najaar (september – oktober) kan u dan kinderen op sleeptouw nemen om de natuur en de streek te ontdekken. Op gewone schooldagen komen kinderen, van de tweede en derde graad lager onderwijs uit heel Vlaanderen het mooie Krekengebied verkennen. Wil u daar graag aan meehelpen, geef ons maar een seintje. Dan kunnen we samen eens overlopen hoe we het allemaal kunnen aanpakken. Veel nieuwsgierige kinderen zullen u zeker dankbaar zijn!

Zend gerust een mailtje (agnes.sys@plattelandsklassen.be).

Advertenties

11 gedachten over “Afscheid van Anne-Marie

 1. Anne – Marie,
  Veel geluk en plezier in de Ardennen, nieuwe biotopen ontdekken ….
  Polderklassen zullen nu niet meer dezelfde zijn, ik ga je daar zeker missen ! Je bent zo uniek , wie kan met zoveel begeestering ons langs de kreken leiden?
  Het ga je goed!
  mvg,
  Danie ( Beerse )

  Like

 2. Anne – Marie,
  Bedankt voor alle leuke en vooral interessante wandelingen en dia – voorstellingen.
  We gaan je in september zeker missen.
  Veel geluk en plezier in je nieuwe avontuur.
  Groetjes Marlies ( Muizen)

  Like

 3. Beste Anne-Marie,
  uit naam van mijn klas(sen) en mezelf wens ik je te bedanken voor de vele jaren waarin je ons begeleidde tijdens de plattelandsklassen.
  Jouw enthousiasme en inzet vergeten we nooit!
  In oktober zal er voor ons een leegte zijn.
  Geniet van jouw nieuwe toekomst in de Ardennen!
  Groetjes,
  Stijn Lagast
  (leerkracht Sint-Leo Brugge)

  Like

 4. Anne-Marie,
  Nogmaals een hartelijke dank voor jouw enthousiasme waarmee je de jeugd de Meetjeslandse schoonheid leerde kennen. Veel succes met je nieuwe perspectieven in de Ardennen. Hopelijk horen we elkaar nog !
  Groeten,
  Geert (Eeklo)

  Like

 5. Beste Anne-Marie
  Telkens was er die verwondering, dat waaw-gevoel als we met jou op stap waren. Je sleepte ons gewoon mee in jouw enthousiasme. We gaan je missen volgend jaar in april. Ik wens je het allerbeste in het mooie Ardennen.
  Vriendelijke groeten
  Erna (GBS Schransdries Beerse)

  Like

 6. Dag Anne-Marie,
  ik wil je oprecht bedanken voor de vele interessante weetjes, verhalen, anekdotes,… en de eeuwige glimlach waarmee je de kinderen op sleeptouw nam. Ze hingen altijd aan je lippen want je kon zo geboeid vertellen. Het was een plezier om met jou de natuurfietstochten te ondernemen in het mooie krekengebied. Ik wens je veel succes in de Ardennen en weet dat we nog vaak eens aan jou zullen denken!
  Lieve groetjes!

  Like

 7. Anne-Marie,
  Ik wens je veel nieuwe mooie avonturen in de Ardennen !
  Toch gaat het raar doen wanneer we in september zonder jou erbij op plattelandsklassen komen.
  Niet alleen de kinderen maar ook de leerkrachten hingen aan je lippen.
  Groetjes,
  Lief (GBS SChransdries in Beerse)

  Like

 8. Dag Annemie,
  Bedankt voor de méér dan 20 jaar samenwerking.Zowel als mens en lesgeefster was U top.Heb veel van u geleerd en was blij dat ik U mocht kennen als mens.
  Veel succes in wat je verder doet!
  Meester Rik (St.-Leo —Brugge -St.-Pieters).

  Like

 9. Dag Annemie, ik kan ze al lang niet meer tellen, al die jaren die je ons begeleidde. Steeds met hetzelfde vuur, dezelfde vriendelijke lach en de steeds blijvende verwondering. Bedankt voor al die fantastisch leerrijke fietstochten, wandelingen, wateronderzoeken, dia’s. De kinderen zullen je niet vergeten, wij nog veel minder. Je was een meubelstuk geworden van de Boerekreek, geen Boerekreek zonder jou. Het zal ons raar doen, het zal wennen worden.
  Wij kunnen niets anders doen dan jou ontzettend hartelijk te bedanken voor de heel fijne samenwerking en vriendschap gedurende die heel vele jaren. Geniet nu maar van die andere mooie helft in België!
  We horen of zien elkaar nog wel eens!
  Het ga je goed!
  Sint- Paulus uit Kortrijk (met o.a. juf Ophelia, juf Inge, meester Johan, juffrouw Emmy, broeder Chocotoff en meester Herwig 😉

  Like

 10. Beste Anne-Marie,
  Bedankt voor al de super fijne jaren met jou op plattelandsklassen! Het was heerlijk om elke keer jou weer te ontmoeten en met jou en de kids op pad te trekken!
  Zo’n uitstraling en steeds zo positief… je gaf ons energie!
  We zullen zeker aan jou denken de volgende keer we met ons ‘belhameltje’ in de Boerekreek zijn.
  Geniet lekker in de Ardennen!
  Vele groeten van Nancy,Maria, Helga en Anita van lagere school het belhameltje uit Testelt (Zichem)

  Like

 11. Dag Annemie, bedankt voor de 20 jaar fijne samenwerking. Jouw enthousiasme , inzet en grote kennis zal ik nooit vergeten.
  Ik wens je een fijne nieuwe toekomst toe in de Ardennen.
  Ik ga je missen eind oktober.
  vele groetjes
  Katelijne ( Sint-Leo Sint-Pieters Brugge)

  Like

Reacties zijn gesloten.